Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija:planeta devet
Astronomi  skoro stopostotno veruju  da u sunčevom sistemu  zaista postoji 9 planeta, ali ju je teško uočiti jer je previše daleko. Decenijama su naučnici širom sveta iznosili teorije da postoji deveta planeta.... – koja bi bila deseta (da Pluton se nije degradirao kao patuljasta planeta)

Veruje se da je ova planeta, kojoj su astronomi dali ime "Planeta 9" deset puta veća od naše planete Zemlje te 20 puta udaljenija od Sunca nego Neptun koja je inače najudaljenija planeta u solarnom sistemu.


Mada za sada postojanje Planete 9 tek treba da bude zvanično dokazano, neki svestki cenjeni istraživači svemira snažno sumnjaju da postoji velika planeta koja se skriva u dalekoj ivici našeg solarnog sistema.

Ako je ova planete tamo, onda bi se moglo objasniti zašto je solarni sitem pomalo van ravnoteže. U većini zvezdanih sistema, okolne planete imaju tendenciju da se rotiraju u skladu sa svojim domaćinom.

Međutim, u našem solarnom sistemu, planete su pod uglom od šest stepeni od svoje ose.

Iako su istraživači sada više nego sigurni da je Planeta Devet tamo negde, nju bi trenutno bilo nemoguće otkriti korišćenjem postojećih teleskopa.
Orbita planete devet  i solarni sistemDr Surhud Mor, vanredni profesor na Kavli Institutu za fiziku i matematiku univerzuma na Univerzitetu u Tokiju, rekao je za Washington Post:

"Svaki put kada napravimo sliku, postoji ta mogućnost da Planeta 9 postoji na tom snimku.“

Dok iz NASA izjavila: "Sada je teže da zamislimo naš solarni sistem bez Planete 9, nego sa njom.“

U našem solarnom sistemu takođe postoji i niz drugih čudnih karakteristika koje bi mogle biti objašnjene tom "novootkrivenom" Planetom 9.


Jedna je ta što je Kojperov pojas – oblast u obliku diska prepuna ledenih asteroida, kometa i patuljastih planeta koje obuhvata solarni sitem – orbitira u suprotnom smeru od planeta u njemu.

Skot Šepard, astronom u Karnegi Institutu za nauku u Vašingtonu, je objasnio:
"Ako su stvari u istoj orbiti, onda ih nešto gura."

Podsećamo da je Zaharija Sičin još 1976 izračunao da se Planeta Nibiru nalazi baš tu gde sada naučnici tvrde da jeste Planeta 9.! On je proučavajući drevne sumerske tekstove pronašao da su bogovi Anunaki došli na Zemlju sa te planete.

Pune 42 godine naučnici su negirali te Sičinove tvrdnje, često se podsmevajući, da bi sada priznali da postoji, ne planeta Nibiru nego Planeta 9.

Ovo je ipak samo još jedna laž i pokušaj spinovanja, jer se radi o potpuno istoj planeti samo što naučnici pokušavaju da omalovaže Sičinov pronalazak planete Nibiru, nazivajući je Planeta 9.

Ovo je samo uvod kako se čini u nekoj mnogo većoj stvari a što će izaći na svetlost dana vrlo uskoro. Svakako se sprema nešto senzacionalno pa se javnost sveta dozira novim saznanjima.Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1