Najzanimljiviji sajt Balkana

Španskog arhitektu Santjaga Kalatravu gradsek vlasti Venecije kaznili su sa velikom novčanom sumom  jer je dizajnirao most preko kanala "Grand", koji ne može da izdrži veliki broj turista.!

Italijanski sud je 9 avgusta kaznio Santijaga sa sumom od neverovatnih neverovatnih 78.000 evra!  


Calatrava je iskusan inženjer i arhitekta koji je stvorio više od 40 mostova, uključujući most Alamillo u Sevilji, most Bac de Roda u Barseloni i most Jerusalem Chords.

U sudskoj odluci  tj  obrazloženju navodi se da je Kalatrava bio nepažljiv u procesu izgradnje, a i da je dizajnirao druge mostove, poput onih u Dalasu i Kalgariju, što je istaknuto kao dokaz da je trebalo da ima dovoljno informacija za konstruisanje

Most "Ponte dela Konstitucione" dugačak oko 90 metara, izgrađen je 2008. godine, a ime je dobio po italijanskom Ustavu koji je tada obeležavao 60 godišnjicu postojanja.


U tužbi gradskih vlasti prema Santiago Calatrava  navedeno je da most sa čeličnim okvirom i staklenim panelima nije mogao da izdrži navalu gostiju i njihovih kofera koje svakodnevno vuku za sobom, zbog čega je nekoliko staklenih stepenica moralo da se zameni.
Kako se navodi, to nije prvi problematičan projekat Kalatrave, budući da je njegov projekat izgradnje solitera "Chicago Spire" otkazan 2015. godine, navodno zbog svetske ekonomske krize.

Kontroverza oko mosta je poslednja u nizu koja pogađa Veneciju, koja se suočava sa posledicama  velikog broja tursita iz godine u godinu koji psoećuju ovaj grad

U tom italijanskom gradu nedavno su uvedene stože kontrole turista, posetioci koji ne prenoće u gradu plaćaju naknadu od 10 evra, a zabranjeni su koferi sa točkićima.

Gradonačelnik Venecije Luiđi Brunjaro podržao je kampanju "Uživaj i podrži Veneciju", koja podstiče posetioce da poštuju grad tokom posete.Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1