Najzanimljiviji sajt Balkana

Najveća garaža za bicikle na svetu ,otvorena je 19. avugsta ove godine u holanskom gradu Utrehtu. Ogroman biciklistički parking na tri sprata koji radi 24 sata izgrađen je ispod centralne železnicke stanice...

U ovu garažu za bicikla može da stane oko 12.656 dvotočkaša tj bicikala.1


Sa ovom brojkom odnosno brojem parking mesta ta za bicikle holanđani su oborili prethodni rekord, koji je držala garaža za bicikle u Tokiju sa 9.400 parking mesta!


Ogroman biciklistički parking na tri sprata koji radi 24 sata izgrađen je ispod centralne železnicke stanice u tom gradu. Parking u novoj garaži za bicikle je besplatan prva 24 sata, a nakon toga košta 1,25 evra za svakih 24 sata.


Biciklisti sa invaliditetom i biciklisti sa pretplatom moći će se parkirati pored glavne biciklističke staze. Dok ostali biciklisti mogu se odlučiti za laganu rampu do prvog sprata ili do podruma i tamo parkirati svoja bicikla.

Organizovan je u vidu metalnih nosača na sprat na koji možete postaviti bicikl i zaključati ga.

Prema Van Kesselu, koji je pomogao u razvoju parkirališta, dizajn je posebno uzeo u obzir da bi se svi trebali osjec´ati sigurno u garaži. "Svugde je svetlost i možete pogledati na različite nivoe na različitim mestima. Pored toga, parking je čuvan i postoje kamere.Tako da i žene, ovde mogu pokupiti svoj bicikl čak na primer i u deset uveče."

Prvi deo projekta izgradnje parkinga u Utrehtu završen je pre dve godine kada je otvoren deo za 6.000 bicikala. Zatim je otvoren drugi deo, a sada i treći.

Sve ukupno sada postoji 22 hiljade parking mesta za bicikle oko centralne stanice u Utrechtu. ProRail procenjuje da je potrebno oko 30 hiljada parking mesta za bicikle!

Utreht je jedan od vodećih biciklističkih gradova u Holandiji, a možda i na svetu. Holandija ima 17 miliona stanovnika i neverovatnih 23 miliona bicikala.!

U proseku, svaki stanovnik u ovoj zemlji svaki dan na biciklu provede 18 minuta!

Holandija je najveći kupac električnih bicikala, budući da je vožnja u kasnijoj životnoj dobi znatno veća nego bilo gde u svetu.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1