Najzanimljiviji sajt Balkana

 Kniterate

Zadnjih godina i decenija svedoci smo koliko su printeri napredovali, da danas zapravo više ni ne znamo koje nam sve mogućnosti printeri nude....

Prvo smo počeli da printamo (štampamo) papir, danas možemo printati 3D objekte različitih materijala počev od plastike, metala, keramike, čak i betona!.

Na poznatom sajtu Kickstarter-u pojavio se printer "Kniterate", uređaj za "digitalno pletenje tkanine" koji omogućuje automatsku izradu digitalnog dizajna (preko računara) pretvarajući ga u tkaninu, odnosno komad odeće.Ovaj uređaj "printer za pletenje" "Kniterate" može svaku vašu kreaciju i ideju pretvoriti u odevni predmet!

Osnovna ideja je da uređaj samostalno može izraditi šalove i kape, dok je za neku kompleksniju odeću ipak potrebno zašiti u celinu određene delove tkanine.

Uz Kniterate dolazi i istoimena aplikacija u kojoj će korisnici moći napraviti neki svoj dizajn, Kniterate nakon čega će printer to moći pretvoriti u fizičku tkaninu.

Cena "Kniterate" "štampača za tkanine" iznosi 4.699 dolara, a putem servisa Kickstarter trenutno je u ponudi svega 125 primeraka. Prve isporuke očekuju se u aprilu 2018. godine.

Verovatno ovaj  štampač za tkanine će biti idelan za dame jer će same moći da stvore svoje kreacije kakve žele a ujedno će uštedeti i novac.

Na kraju pogledajte kako to izgleda u praksi kada ''Kniterate'' uređaj za štampanje tkanine radi svoj posao:
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1