Najzanimljiviji sajt Balkana

Daxing najveći aerodrom nasvetu
Puštanje u rad (trenutno) najvećeg aerodroma na svetu "Dasing" (Daxing) sa jednim terminalom u obliku "zlatnog feniksa" od preko  ...

1.000.000 kvadratnih metara, predviđeno je za 30. septembar ove 2019 godine!

To će se dogoditi uoči 70. godišnjice osnivanja Narodne Republike Kine, a projekat lično prati predsednik Si Đinping

Kako je ranije izjavio rukovodilac projekta izgradnje aerodroma "Dasing" Li Đanhua, nije samo aerodrom, već i najveće kinesko saobraćajno čvorište u čiju je izgradnju uloženo oko 400 milijardi juana (oko 60 milijardi dolara).

Aerodrom "Dasing" se nalazi na južno, 46 kilometara od grada Tjenanmen  i 26 kilometera zapadno od grada Langfang

Glavni razlog za njegovu izgradnju bila je namera da se rastereti međunarodni aerodrom "Šoudu", koji je jedan od najprometnijih vazdušnih luka na svetu.


Ovaj gigantski aerodrom će moći da primi oko 880.000 letova i do 100 miliona putnika svake godine

Udaljenost između dva aerodroma biće oko 67 kilometara. Kamen temeljac položen je 26. decembra 2014. godine, a izgradnja je počela 15. marta 2016. godine.

Novi aerodrom imaće četiri piste i godišnje će moći da primi do 620 hiljada letova. Dok zgrada terminala ima 79 avionskih parkirališta, površine je 700.000 kvadratnih metara!

Krov aerodroma već je priznat kao najveć i na svetu čelični krov aerodromskog terminala, koji je po površini jednak 25 standardnih fudbalskih terena.

Projektom je predviđeno da do 2025. godine njegov kapacitet bude 72 miliona ljudi. Takođe do 2025. godine novi aerodrom bi trebalo da obradi do dva miliona tona tereta godišnje.

U izradi dizajna učestvovala je svetski poznata arhitekta i dizajnerka Zaha Hadid.

Inaće , jedan od najvećih aerodroma na svetu gradi se već u Turskoj. Aerodrom će se prostirati na površini od neverovatnih 3,200,000 kvadratnih metara što će ga činiti najvećim aerodromom na svetu kada potpuno bude izgrađen 2027 godine!
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1