Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija: tek rođena beba

20-godišnja Arifa Sultana iz Bangladeša porodila se ponovo  nakon mesec dana pošto je prvo na svet donela dečaka. Sultana je prvo rodila dečaka krajem februara ove godine, a posle....

26 dana je zbog bolova u stomaku je rodila bliznace te tako opet završila u bolnici

Doktori su tada ustanovili da Arifa ima dve materice i da u drugoj maternici nosi blizance te su je poslali na hitan carski rez."Kada je stigla uradili smo ultrazvuk i otkrili da nosi blizance. Bili smo šokirani i iznenađeni. Nikada ranije nisam videla ovako nešto u svojoj medicinkoj struci" izjavila je ginekolog Šejla Podar.

Prvog dečaka Sultana je rodila u bolnici u okrugu Khulna, a blizance u bolnici Ad-din u okrugu Jessore. Ginekolog Podar i izjavila je za BBC da su Sultana i njen suprug veoma siromašni te da ona nikada ranije nije radila ultrazvuk."Nije znala da nosi još dve bebe donsono blizance dečaka i devojčicu", rekla je Poddar novinarima. Blizanci su zdravstveno dobro i nisu uočene nikakve komplikacije.

Za ovako nešto što se dogodilo Afiri ginekolog iz Singapura kaže da je u pitanju didelphys ili dvostruka maternica što nije redak slučaj kao što ljudi misle.

"Pomoću ultrazvuka je moguće videti da li neka žena ima dve maternice. Nažalost, neke osobe iz ruralnih područja nikada nisu bile na ultrazvuku", rekao je lekar Christopher Ng

Sultana je izjavila medijma da je srećna sa svojom decom, ali je veoma zabrinuta jer nije sigurna kako će ih troje sada izdržavati.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1