Najzanimljiviji sajt Balkana

najstarija porodilja kinaKako prenose lokalni kineski mediji, 67-godišnja nemenovana žena iz provincije Šandong, postala je najstarija porodilja u Kini kada je 25. oktobra ove godine, rodila zdravu devojčicu...

67-godišnja nemenovana kineskinja je svojoj kćerci zajedno s mužem, da dala ime Tijan, bebu je na svet donela carskim rezom u porodilištu Caočuang. Beba Tianci je rođena sa 2,6 kilograma.

Par je zato odlučio da ćerku nazove Tianci, što u prevodu znači "dato od Boga".Porođaj su obavila dva lekara Vang Zitong i Liu Cengven, koji ipak, za medije nisu želeli da daju detalje. Smatra se da je beba začeta prirodnim putem.


Porođaj je novinarima kratko potvrdila osoba koja se javila na telefon centrale bolnice. Dosadašnji rekord držala je žena iz Čangčuna, glavnog grada provincije Jilin u istočnoj Kini, koja je 2016. godine rodila dečaka u 64. godini.

Suprug žene koja je, ako se podaci potvrde, sada postavila novi rekord, 68-godišnji Huang, naveo je da je beba "dar sa neba" i da nije bila planirana.

Kineski mediji takođe prenose da je otac bebe advokat u penziji, a majka penzionisana medicinska sestra. Par već ima sina i ćerku i nekoliko unučadi, od kojih najstariji ima 18 godina i pohađa fakultet.

"Nastojimo da živimo 110 godina" rekao je Huang.

Rekord za najstariju novu majku na svetu srušen je upravo prošlog meseca kada su 74-godišnja Indijanka Eramatti Mangaiama i njen 78-godišnji suprug Radža Rao postali roditelji devojčica bliznakinja, koje su se rodile uz pomoć veštačke oplodnje.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1