Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija: tek rođena beba
Verovali ili ne roditelji mogu da završe na sudu ukoliko detetu daju neobično ime? Tako je u Francuskoj  jedno ime tek rođenog deteta, koji su dali roditelji došla i do suda! ...

Naime, roditelji su želeli da svojoj devojčici daju ime Liam.

Ovo ime u Francuskoj nije toliko čudno ukoliko ga nosi... dečak. Ali devojčica? E tu se javlja jedan "mali" problem po francuskom sudu...

Naime, francuska država je zabrunuta zbog sledećeg:

"Devojčicino ime Liam, može da dovede do konfuzije oko pola deteta", navode lokalni mediji, prenosi britanski "Mirror" i dodaju:

"U interesu je deteta da se odabere drugo ime jer bi ovo moglo da šteti u njenim socijalnim odnosima u budućnosti".


Tužilac je od sudije tražio da se roditeljima zabrani da devojčicu nazovu Liam, a ukoliko ne nađu novo ime da sudija odnosno sud će biti prioran da dodeli novo ime za devojčicu !

Roditelji su se obratili pravnicima i pokušavaju uz pomoć francuskih zakona da se izbore za željeno ime. Dok se odluka ne donese, do daljeg odlažu njeno krštenje.

Francuska je poznata kao veoma striktna država kada su u pitanju imena dece. Ranijih godina roditelji su sprečeni da deci daju ime Nutela, Jagoda i Menhetn i niz drugih čudnih imena vezanih za proizvode, mesta ili hranu.
Dodaj komentar


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala