Najzanimljiviji sajt Balkana


 asteroid Oumuamua
Oumuamua,svemirski objekat -"asteroid" koji je proleteo pokraj Zemlje ovog meseca (13.12.),prvi ikada potvrđeni posetilac našeg solarnog sistema ima čudan debeo sloj organske materije.!...


Svemirska stena dužine 400 metara, koja je proletela pored naše planete, postala je fokus mnogih debata i intriga nakon, što je pronađeno da je došla iz udaljenog solarnog sistema.


Sada su naučnici koji proučavaju asteroid, otkrili da je obmotan u nešto nalik debeloj kori smese bogate ugljenikom, koja bi mogla kriti prisustvo leda ispod svoje površine.

"Na kraju je ovo bio lep rezultat jer smo sve vreme očekivali da će većina objekata koji posete naš solarni sistem biti ledenog tipa“, rekao je autor studije Alan Ficsimons.

Dok opet, teoretičari zavere tvrde da je to svemirski brod u formi živog bića za šta mi još uvek nismo spremni da priznamo i shvatimo.


Ono u čemu se naučnici slažu je jedino da ne znaju da li je ovo stena ili nešto drugo sa napomenom, da nikada u istoriji niko nije video stenu ovakvog oblika koja više liči na vanzemaljski brod nego na stenu.

"Bila je zagonetka to što je ova stvar izgledala kao ogromni grumen kamena. Naša studija kaže da bi ovaj objekat mogao biti po prirodi od leda, ali da nismo detektovali led usled činjenice da se pekao energetskim zračenjem zvezda, stotinama miliona ili čak milijardi godina."

Ostaje nejasno od čega je tačno sačinjen asteroid.

"Ono što nismo videli su potpisi stena koje uglavnom možete naći na Zemlji, ili pak na unutrašnjem kaišu asteroida koji okružuje naše sunce“, rekao je profesor Ficsimons

Takođe, niko ne zna šta je ispod ove žive materije i o čemu se tu ustvari radi.

Izvor:Webtribune.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1