Najzanimljiviji sajt Balkana 

lukas eter složio kocku za 5 sekundi

Tinejdžer Lukas Eter (14) uspeo je uradi zaista nevarovatnu stvar! Ovaj tinejdžer je uspeo da da sklopi Rubikovu kocku za manje od pet sekundi.!...


Na River Hil Fol takmičenju koje je održanu u gradu Clarksville, državi Merilend, Lukas Eter (14) iz Kentakija, uspeo je da složi Rubikovu kocku dimenzija 3x3 za samo 4.904 sekundi!

Sa ovim rekordom koji je 0,35 sekundi brže uspeo da nadmaši ranijeg svetskog rekordera kolina Burnsa koji je pre sedam meseci postavio rekord od celih 5,25 sekundi.

Na ovim takmičenjima, šarene kocke kompjuterski softver nasumično meša, a takmičar ima pravo da 15 sekundi pre početka rešavanja ispita kocku. Svetsko udruženje za Rubikovu kocku potvrdilo je da je Lukas nadmašio protivnika. Kako prenosi sajt Ginisove knjige rekorda ovaj neverovatan rekord u slaganju Rubikove kocke će se i potvrditi sigurno!

Ako ne znate, prvi svetski rekord postavljen slaganja Rubikove kocke je postavljen od strane 16-godišnjeg Minh Thai davne 1982. godine, koji je rešio Rubikovu kocku za "spore" 22.95 sekunde

Na kraju pogledajte to neverovatno slaganje Rubikove kocke!:

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala