Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija: diplomiranje  foto: pixabay

Turski penzionisani inženjer poljoprivrede Mehmet Fati (66) i njegova 40-godišnja ćerka Fejza Jildiz diplomirali su istog dana na istom fakultetu.!...

Na svečanoj promociji diplomaca Fakulteta islamskih nauka Univerziteta u Usaku, prisustvovali su Fejza Jildiz i njen otac Mehmet Fati, koji je prethodno na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta Ege diplomirao 1978. godine.

Fati je niz godina radio u javnim institucijama nakon čega je otišao u penziju. Uprkos poodmaklim godinama, želja za učenjem je uvek bila prisutna.

"Moja ćerka, majka dvoje dece, je domaćica. Želeli smo zajedno da studiramo na Fakultetu islamskih nauka. Na fakultet smo se upisali pre četiri godine" pojasnio je Fati.Dodao je da su on i ćerka studirali na istom odseku, ali u različitim grupama.


2Iako smo odvojeno išli na predavanja, uvek smo zajedno bili u školi. Zaista sam srećan što sam mogao da studiram sa ćerkom. Danas smo radosni što smo diplomirali" rekao je Fati prenosi agencija Anadolija

Pojasnio je kako je studiranje s kolegama koje su mnogo mlađe od njega bilo zanimljivo iskustvo.

"Mnogo sam naučio od njih. Nadam se da su i oni ponešto naučili od mene. Nastojao sam da prisustvujem svim predavanjima. To su bili lepi dani za mene. Hvala svim profesorima i kolegama koji su mi pružali podršku" rekao je Fati.

On je na ceremoniji održao i govor te pozvao učenike da mnogo rade. Fejza Jildiz je rekla da su ona i otac često zajedno učili i pripremali se za ispite.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1