Najzanimljiviji sajt Balkana

Žoao Arožo  je 21 minut nakon smrti oživeo FOTO:SWNS

Poštar Žoao Arožo (48) iz Gloučestera, u Velikoj Britaniji je na putu prema mrtvačnici je "oživeo" 21 minut nakon što su ga doktori proglasili mrtvim i to nakon 6 sati oživljavanja...

Prosto, muškarcu je spontano počela da radi cirkulacija i danas živi bez posledica!

Ovaj neobični ali bizarni događaj odigrao se 18. aprila 2009. kada je Žoao bio u autu i u trenutku kada je trebalo da ga upali, dobio je srčani napad.Njegova supruga mu je pokušala pomoći, tako što mu je jezik izvukla da se ne bi ugušio. U isto vreme, vrisnula je "upomoć" što je čuo komšija koji je odmah nazvao hitnu pomoć.

Tim hitne pomoći rekao joj da je suprug imao srčani udar, te su ga odvezli u kraljevsku bolnicu Gloster.

Nakon šest sati injekcija i neuspelih pokušaja oživljavanja, doktori su odlučili da više ništa ne mogu učiniti. Arožoa su proglasili mrtvim u 16 sati u subotu, 18. aprila 2009. godine.Doktori su o smrti obavestili njegovu suprugu, koja je potom tužnu vest javila i njegovim roditeljima u Portugalu.

Lekari nemaju tačno objašnjenje za ono što se posle toga dogodilo. Sestre su ga vozile iz intenzivne nege u mrtvačnicu kad su primetile da mu se miče ruka. Vratile su ga na odeljenje gde se pokazalo da je Žoao živ.!

U kartonu Joao Araujo stoji da mu se dogodio "spontani povratak cirkulacije", a Žoao je na odeljenju za srčane bolesti u bolnici Gloster dobio nadimak "čovek čudo".

Lekari su se bojali da Žoao, zbog 21 minuta bez kiseonika, može imati oštećenja mozga.Sledeća tri dana je proveo u komi.

Kad se probudio doktori su ga premestili u zasebnu sobu, ali on je ostao zbunjen i dezorijentisan, neprestano je pritiskao dugme za hitne slučajeve.

Dve nedelje kasnije njegovo se stanje čudesno poboljšalo i poslat je u bolnice u Bristolu i Oksfordu, kako bi se utvrdilo šta je uzrokovalo epizodu.

Tri nedelje nakon srčanog udara Žoao se vratio na posao i nastavio da živi zdravim načinom života.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1