Najzanimljiviji sajt Balkanadeschamps stanica metro pariz
Pariske metro stanice dobiće nova imena  u čast pobede francuske reprezentacije na Svetskom prvenstvu 2018. Metro stanice će od sada nositi imena po selektoru  francuske Didijeu Dešamu i golmanom reprezentacije Igoom Lorisom....

A slavni svetski i francuski pesnik i pisac Viktor Igo će "podeliti" meto stanicu na pariskoj transportnoj mapi sa golmanom i kapitenom reprezentacije, Igoom Lorisom.

Pariska podzemna železnica je odlučila i saopštila da će preimenovati ( privremeno) šest stanica u čast pobede svetski prvaka u fudbalu 2018 - francuske reprezentacije!

Jedna od metro stanica, "Notr Dam de Šam", sada će se zvati "Notr Didije Dešam" (u prevodu Naš Didije Dešam), dok će još jedna centralna gradska stanica nositi ime "Deschamps Elysées-Clémenceau", u čast selektora, koji je jedan od trojice ljudi u istoriji fudbala koji je osvojio Svetsko prvenstvo i kao selektor i kao igrač (1998. godine).
bercy stanica metra u parizu promenila je ime
A podzemna pariska metro stanica "Viktor Igo" biće preimenovana u "Victor Hugo Lloris", po kapitenu i golmanu francuske reprezentacije. A metro tanica "Bersi" do sada će se zvati "Bercy Les Bleus" u čast čitave selekcije koja se popularno naziva "plavi".


Francuska reprezentacije se danas vraća iz Moskve u Pariz, gde će na Jelisejskim poljima biti organizovana ogromna parada u čast pobede.

Još jedna stanica "Zvezda Šarla de Gola" (Charles de Gaulle – Etoile), od sada će nositi naziv "Imamo dve zvezde" ( na francuskom :On a 2 Etoiles), po jednu za svaku pobedu na Svetskom prvenstvu.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala