Najzanimljiviji sajt Balkana

vanzemaljaci zemlja

Potraga za mogućim vanzemaljskim letelicama-vanzemaljcima, Amerika se bavi odavno. Tajna inicijativa pri ministarstvu odbrane SAD, čije ime je "Napredni program identifikacije pretnji u vazdušnom prostoru" skr. (AATIP), ...

koja se time bavila, ugašena je 2012. godine. Međutim, sada je Ministarstvo odbrane prvi put zvanično potvrdilo da se bavilo ispitivanjem "neidentifikovanih vazdušnih fenomena".

Pentagon je po prvi put priznao da je američka vojska ispitivala, i da i dalje ispituje prijave neidentifikovanih letećih objekata (NLO)."Ministarstvo odbrane jeste ispitivalo i istraživalo neidentifikovane vazdušne fenomene. To radimo i dalje. Moramo da identifikujemo sve letelice koje operišu u našem vazdušnom prostoru, ali i da identifikujemo bilo kakve strane aktivnosti koje mogu biti pretnja po našu domovinu." - rekao je za "New York post" Kristofer Šervud, portparol Pentagona.

Te dodao:
"Ministarstvo će nastaviti da ispituje, mada u normalnim procedurama, sve izveštaje o neidentifikovanim letelicama sa kojima se susretnemo, a sve kako bismo sprečili bilo kakvo strateško iznenađenje od strane naših neprijatelja" kaže na kraju Šervud

Nik Poup, bivši britanski oficir zadužen za ispitivanje NLO, kaže da je ovo bombastično priznanje.

"Zvaničnici su uvek tvrdili kako samo ispituju sledeću generaciju aviona, projektila i dronova. Ovo priznanje jasno ukazuje na to da su ispitivali ono što javnost naziva NLO. Naravno, zbog tereta tog termina, iskoristili su konstrukciju "neidentifikovani vazdušni fenomeni "rekao je on.

Džon Grinvald, vlasnik jednog od sajtova o zaverama, kaže da je ovo veliko iznenađenje jer se Pentagon decenijama trudio da ne potvrdi da se bave ispitivanjem NLO i viđenjima vanzemaljskih letelica.

Kada je reč o teorijama zavere o vanzemaljcima, najveća misterija je čuvena Oblast 51 (Area 51) baza američke vojske čije postojanje nikad nije zvanično priznato.

Mnogi veruju da su tu, na nekadašnjem artiljerijskom strelištu, ispitivani navodni ostaci NLO iz Rozvela, kao i da se u njoj sprovodi saradnja SAD sa vanzemaljcima. Ima čak i tvrdnji, kakve je izneo naučnik Bojd Bušman, da u Oblasti 51 radi 18 vanzemaljaca.

Međutim, novinarka Eni Džejkobsen tvrdi da je to mesto gde se ispituju ostaci ruskih letelica poput "migova", ali i razvijaju neobični avioni.

izvor:blic.rs
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1