Najzanimljiviji sajt Balkana

knjiga Hari PoterU Poljskoj su katolički sveštenici su spalili sknjige za koje tvrde da predstavljaju svetogrđe.Tako se među spaljennim knjigama našli i neki delovi - nastavci dečije knjige "Hari Poter"..."Mi poštujemo reč", naveli su sveštenici na nalogu na Fejsbuku na kome su postavljene fotografije na kojima se vide kako gore knjige i citira Stari zavet.


U jednom pasusu podstiču se vernici da unište neprijatelje Boga uz zapoved "Spalite njihove idole u vatri". Poruka koja je objavljena na stranici kojom upravlja katolička evangelistička grupa "SMS sa nebesa" izazvao je kontroverze.

Na fotografijama se vide tri sveštenika kako kroz crkvu nose korpe pune knjiga i drugih predmeta uključujući, afričku masku, koje bacaju u vatru ispred bogomolje.

Sveštenici se mole oko vatre u kojoj gore i predmeti kao što je kišobran "Helou Kiti" i hinduska figura.

Knjige su paljene u nedelju, nakon mise u 11 sati, rekao je neimenovani vernik u crkvi u poljskom gradu Gdanjsku za televizijski kanal TVN24.

Od vernika je zatraženo da donesu predmete koji se dovode u vezu sa "negativnom energijom" i sujeverjem, uključujući amajlije.

Serija knjiga Hari Poter govori o epskoj borbi između dobra i zla, a radnja romana fokusirana je na istoimenog mladog čarobnjaka koji se bori protiv mračnog čarobnjaka Lorda Voldemorta.

Serijal je i ranije izazivao kritiku verskih i konzervativnih krugova jer se, kako kažu, fokusira na veštičarenjeDodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1