Najzanimljiviji sajt Balkana

michel temer predsednik Brazila
Predsednik Brazila Mišel Temer ostao je bez penzije jer nije uspeo da dokaže da je živ. Bizarna situacija dogodila jer su administratori penzionog fonda u Sao Paolu...

obustavili isplatu pošto, kako su naveli, predsednik nije priložio neophodnu papirologiju kako bi dokazao "svoje stanje“ još od septembra, kada mu je bio i rođendan.

Temer (77) ostao je tako bez penzije jer mu je PIO suspendovao plaćanja za novembar i decembar jer dva meseca nije bilo nikakvog dokaza da je živ, javili su lokalni mediji.

Socijalno osiguranje u Sao Paulu, odnosno vladina kancelarija koja upravlja penzijama državnih službenika, nije uspela da proveri šta je sa 45.000 brazilskih reala (oko 15.000 dolara), na koje je Temer imao pravo.


Podsetimo, pre nego što se penzionisao u 58. godini života, Temer jer radio kao državni tužilac u Sao Paulu. Pored te redovne penzije, on ima pravo i na platu predsednika.

Iz njegovog kabineta su saopštili da predsednik nije uspeo na vreme da se javi u penzioni fond zbog napornog rasporeda, ali da je već preduzeo korake kako bi se ponovo registrovao.

izvor:b92
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala