Najzanimljiviji sajt Balkana

Životinja koja izgleda(pola) kao domaća mačka sa dugačkom dlakom pola kao lisica konačno bi mogla da bude priznata kao nova životinska vrsta.!...

Postoji 16 mačaka-lisica koje lutaju severnim delovima mediteranskog ostrva Korzika i ulažu se napori da se one proglase zaštićenom vrstom.

Ova životinja je prvi put uhvaćena 2008. godine, a do tada su o njoj samo postojale priče. Istraživanje je počelo 2012. godineOva nova vrsta životinje pola mačke -pola lisica  imaju dužinu od 90 cm, od glave do repa, imaju veoma široke uši, kratke vrkove i razvijene zube. Takođe imaju i tamne zadnje noge i crveni stomak.

Glavni ekološki tehničar Nacionalne kancelarije za lov i divljač Pjer Bandeti je istakao da oni veruju da je to divlja vrsta koja je bila poznata ali nije naučno identifikovana, jer je to izuzetno neprimetna životinja.


"Ovo je divno otkriće. Njihova veličina i rep su im doneli ime mačka-lisica" rekao je on.

Njegov kolega je istakao da ova životinja ima udaljeno stanište za koje je karakterističan vodeni i biljni pokrivač koji nudi zaštitu od glavnog predatora zlatnog orla.

Oni su uspeli da uhvate i da puste između 12 i 16 ovakvih životinja, pa se nadaju da će ova vrsta uskoro postati zaštićena.

Još uvek postoje brojne misterije koje okružuju ovu životinju. Njena ishrana i reprodukcija tek treba da se prouče, a veruje se da je na Korziku doneta 6.500 godina pre nove ere.

Ističe se da bi onda to značilo da je njeno poreklo bliskoistočno. Dodatnih slika ove nove vrste mačke možete videti OVDE.

Izvor:Telegraf.rs
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1