Najzanimljiviji sajt Balkana

qarnot qc 1 kripto uredjaj za grejanje
Pre par dana svetu je predstavljen uređaj "Quarnot QC-1" prvi revolucionarni uređaj na svetu koji rudari kriptovalute ali ujedno i zagrejava prostorije!...

Uređaj "Quarnot QC-1" je u stanju da rudari kriptovalute na primer bitkoin, a da toplota koju stvara grafičke kartica tokom rada generališe u vidu toplotne energije koja zagrijejava dom vlasnikakod kojeg se "rudari kriptovaluta!"

Problem sa stvaranjem toplotne energije je do sada bio jedan od najvećih izazova za sve korisnike koji pretražuju mreže u potrazi za kriptovalutama.

Velike farme servera koje rudare kriptovalute su uložile ogromne količine novca u stvaranje rashladnih sistema kako bi osigurali nesmetan rad njihovih računara, ali u većini slučajeva sva toplotna energija koja bi došla od rada ovih uređaja bi odlazila u "vetar" odnono zauvek u nepovrat.

Francuska kompanija "Quarnot" je stvorila je zanimljiv uređaj zbog kojeg tvrde da su došli do rešenja kako da toplotnu energiju koju stvaraju računari efikasno pretvore u izvor toplote, koji će zagrijavati domove korisnika uređaj za zagrejavan je prostorija "Quarnot QC-1".


Ovaj projekat se do sada pokazao veoma uspešnim jer su uređaji za veoma kratko veme isplatili sami sebe, a na kraju krajeva korisnici su dobili obnovljiv izvor toplotne energije.

Uređaj za rudarenje kriptovaluta "Quarnot QC-1" ne izgleda kao standardni uređaji kojima se pretražuju kriptovalute.


Velika pažnja je posvećena njegovom dizajnu i koristi pasivni sistem hlađenja, tako da je sposoban da nesmetano radi kao griječ prostorija koristeći i do 650 vati energije.

Uređaj je "Quarnot QC-1" sposoban da zagrejava prostorije veličine i do 20 metara kvadratnih. Toplotnu energiju stvaraju Sapphire Nitro i Radeon RX 580 grafičke kartice, koje su smeštene unutar samog uređaja.

Što se tiče sistema pretrage kriptovaluta, Quarnot QC-1 je dizajniran da pretražuje mreže u potrazi za Ethereum valutom, međutim korisnici koji žele da se upuste u potragu za drugim valutama mogu sami da programiraju pretragu.

Iz francuske kompanije ističu da je za postavljanje ovog uređaja u dom korisnika potrebno svega 10 minuta. Sve što je potrebno je uključivanje u strujni izvor energije i povezivanje sa kućnim internetom putem bežične konekcije.

Korisnici koji su do sada isprobali ovaj uređaj su istakli da je Quarnot QC-1 u proseku mesečno zaradio oko 120 dolara od pronađenih kriptovaluta, bez računanja potrošene električne energije.
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala