Najzanimljiviji sajt Balkana

sedišta stadion prazna41-godišnji japanac se suočava sa ozbiljnim optužbama zbog nanošenja ozbiljnih finansijskih gubitaka svom omiljenom bejzbol klubu nakon što je rezervisao i potom otkazao...

skoro 1.900 mesta za dve  ligaške utakmice svog  omiljenog bejzbol tima kako bi mogao da ima više prostora i da se istakne na TV-u.

41-godišnji Kiioshi Shibamura, navijač bejzbol kluba Orix Buffaloes iz japanskog grada Osake, smislio je genijalan, ali veoma skup plan kako će da gleda kako se njegov omiljeni tim takmiči protiv SoftBank Hawks 28. i 29. septembra prošle 2019. godine.




Da bi se osigurao da se istakao na TV-u i uživao u ozbiljnoj velikoj privatnosti, napravio je 1,873 lažna imena i rezervišući isti broj mesta na stadionu preko interneta Potom je otkazao sve, osim sopstvene rezervacije, neposredno pre isteka perioda rezervacije, osiguravajući da niko drugi nije uspeo da ugrabi svoja mesta.

Imati 1,873 praznih mesta na domaćoj utakmici nije bilo naročito neobično za klub Oriks Bufalo, niskorangirani tim sa verovatno najmanjim navijačkim bazama u japanskoj bejzbol ligi, ali ovo nije bila obična igra.

Ovo je bila jedna od poslednjih utakmica sezone, a jastrebovi SoftBank-a nastavili su da osvajaju državnu titulu prošle godine, tako da su ulozi bili prilično visoki, kao i cene ulaznica.

Iznenadni otkazi sedišta odnosno 1.873 mesta prouzrokovalo je da je klub Orix Buffaloes prijavili gubitke od oko 10,86 miliona jena (105.000 američkih dolara), što je ogorman iznos i novčani udar za tako mali klub, pa je pokrenuta interna istraga o ovom pitanju.

Nije bilo tako teško otkriti krivca - 41 godišnjeg japanca Kiošija ..

Tokom televizijske bejzbol utakmice, bilo je lako uočiti sumnjivo prazan deo sedišta na inače okupiranim donjim tribinama, iza treće baze, a među njima nije bilo nikoga osim Kiioshi Shibamura. Suočen sa dokazima o svojoj umiješanosti, japanac se nije ni trudio da demantuje.

"Želeo sam da udobno gledam utakmicu bez ljudi oko sebe. Želeo sam da se istaknem na TV-u“ rekao je Šhibamura policiji prlikom privođenja.




Dodaj komentar




Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1