Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija Slika bebe
Roditelji iz Milana koji su nazvali svoju kći "Blu" moraće da promene njeno ime, ovako nešto zahteva sud svojom sudskom naredbom...

Majka Vitorija i otac Luka ostali su šokirani pozivom za saslušanje ove nedelje i sudsku naredbu da moraju izabrati neko "tradicionalno" ime devojčici, ili će to umesto njih učiniti sud.

Godinu i po staroj kćerci majka Viktorija i otac Luka dali su ime Blu (što na italijanski znači plava boja).

"Od prvog dana Luka mi je rekao da želi da se naša ćerka zove Blu i ja sam izabrala Blu jer je to boja pete čakre koja je simbol uravnoteženosti i sklada. Plava je boja beskonačnosti", rekla je Vitorija.

"Kad smo se pojavili upozorili su nas da bismo mogli imati problema zbog imena. Svake godine, prema statistici, oko sedam devojčica i dečaka nazvano je Blu. Posebno nismo očekivali da ćemo morati da menjamo njeno ime godinu i po dana kasnije, kad već i sama zna da je njeno ime Blu i kad je već upisano svuda", rekao je Luka.


Ovaj bizaran sudski slučaj dogodio se zbog primene predsedničkog iskaza po kom sva novorođena deca moraju bili nazvana u skladu sa polom.

"To je moderno ime bazirano na engleskoj reči "blue" i tako ne može biti nazvana osoba ženskog pola, u rodni list mora se uneti žensko ime koje roditelji mogu predložiti tokom saslušanja", piše u obrazloženju suda.

Luka i Vitorija planiraju da se bore i tvrde da postoji nekoliko devojčica u Italiji i širom sveta koji se već zovu Blu ili su nazvani po drugim bojama poput Verde (zelena).

Inače, imena u Italiji prilično su tradicionalna: dečaci se najčešće zovu Frančesko, Andrea ili Mateo, a devojčice Sofija ili Đulija.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1