Najzanimljiviji sajt Balkana

Kineski grad Šangaj predstavio je nove smernice za razvoj noćnog života u ovom gradu, u aprilu mesecu, pa je tako grad dobio (generalnog) direktora noćnog života.!

Iako je Šangaj grad koji nikada ne spava, gradskim podsticajnim merama noćnog života dodatno je razbuđen. U Huangpu oblasti, Jujuen poslovni park ima i drevnu lepotu i moderne atrakcije, i tipični je predstavnik šangajske ekonomije noćnog života

Od 1. avgusta, radno vreme Jujuen parka je produženo, što je privuklo više ljudi. Ujedno, Huangpu je prvi urbani distrikt u Šangaju koji ima generalnog direktora noćnog života, a on svoje pomoćnike i savetnike.

Generalni direktor noćnog života Hu Đunđije kaže da je produžavanje radnog vremena Jujuen parka privuklo nove potrošače, ali smatra da je ključ noćne ekonomije u različitim sadržajima u svakom regionu.

"U internacionalnoj metropoli kakav je Šangaj, karakteristični sadržaji mogu da se nađu u svakom poslovnom okrugu. Za Jujuen park, to je kultura. Ostvarili smo saradnju sa nekim domaćim modnim markama koje ističu kinesku kulturu u svom dizajnu", objašanjava Huu, prenosi rts.rs

Druga poslovna zona Šangaja, Sintijendi, koju posebno vole mladi, ima mnogo restorana, barova, malih muzeja, prodavnica sa suvenirima i galerijama.

"Poslednjih mesec dana, otkako je krenulo letnje vreme, imali smo 1,5 puta više gostiju nego kada smo otvorili bar prošlog novembra", priča barmen Jang Ćihao.

U ekonomiji noćnog života od ovog vikenda učestvuje i šangajski Park divljih životinja, koji je posetiocima ponudio noćne obilaske.

Osvetljenje u zoo-vrtu postavljeno je tako da imitira mesečinu, a deluje da su, osim posetilaca – noćnih ptica, zadovoljne i prave životinje.

"Tokom noćne posete oseća se drugačija atmosfera u zoo-vrtu. Bolje shvatamo navike životinja noću i vidimo kako se razlikuju u odnosu na dnevnu rutinu“, kaže posetilac zoo-vrta.

Ekonomiju noćnog života, osim Šangaja, podstiču i drugi veliki kineski gradova, poput Pekinga i Tijenđina, a vlasti se nadaju da će veća potrošnja doneti nove velike prihode.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1