Najzanimljiviji sajt Balkana

Ashleen Mandrick  kilimadžaroDevojčica iz Velike Britanije Ešlin Mandrik koja ima 6 godina, postala je najmlađa ženska osoba koja je stigla do vrha planine Kilimadžaro u Africi....

Šestogodišnja Ešlin je odbila bilo kakvu pomoć tokom uspona do visine od 5.895 metara. Inače, do vrha Uhuru, stigne tek dve trećine svih koji ka njemu krenu.!


Toliko je uživala u usponu da se Ešlin dve nedelje kasnije, ponovo popela na vrh Tanzanije drugačijim putem.Ešlin se nada da će jednog dana osvojiti i Mont Everest.


Ashleen Mandrick je iz Zapadnog Saseksa i na ekspediciji je bila je u pratnji majke Viktorije i jedanaestogodišnjeg brata Nikolasa. Ona je najpre do vrha stigla 29. septembra, što je ponovila 13. oktobra.

Prvi uspon trajao je šest dana, a drugi pet.
"Ešlin je oborila rekord koji je držala Montana Kini iz SAD, i koja je prošle godine, do vrha stigla, sa sedam godina i deset meseci. Ponosna sam na svoje dete, bilo je to neverovatno iskustvo", rekla je Ešlinina majka Viktorija.

Najmlađa osoba koja se popela na Kilimandžaro je Kolton Taner iz Novog Meksika, koji je 2018. godine, vrh osvojio sa šest godina i mesec dana i koji je tada samo nekoliko meseci bio mlađi od Ešlin, koja ipak sada drži rekord u ženskoj konkurenciji.Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1