Najzanimljiviji sajt Balkana

Severna Koreja lansirala (objavila) je krajem juna meseca poštanske markice na kojima se nalazi predsednik SAD-a Donald Tramp, zajedno sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom...

Retka serija od 3 poštnaske markice jedino može se kupiti u Pjongjangu i već sad se predtopstavlja da će za filateliste imati izuzetnu vrednost i verovatno veliku prodajnu cenu ko bude imao ovaj set!

Na ovaj način Severna Koreja želi da proslavi godišnjicu susreta dvojice lidera. Komplet od 3 poštanske markice su objavljene 12. juna ove godine na godišnjicu njihovog prvog susreta u Singapuru piše kyodo news

Na njima se nalaze fotografije rukovanja predsednika Severne Koreje Kima i predsednika SAD Trampa, prilikom potpisivanja ugovora i ceo tekst izjava.

Poštanske markice su puštene, mesec dana nakon poslednjeg susreta dvojice lidera u demilitarizovanoj zoni Podsećamo vas da su SAD i Severna Koreja i dalje u tehničkom ratnom stanju, jer je Korejski rat 1950-1953 završio primirjem.

Ipak na ovoj seriji markica iz Severne Koreje ni na jednoj od njih ne nalazi se predsednik Južne Koreje Mun Džae In, koji je bio sa njima prilikom trećeg susreta na granici dveju Koreja.Njegovo odsustvo je dodatni pokazatelj spremnosti Pjongjanga da nastavi razgovore sa Vašingtonom bez intervencije Seula.

Markice su objavljene usred povećanih tenzija u regionu, nakon što je Severna Koreja izvela niz testova raketa kratkog dometa za koje su neki stručnjaci rekli da je čin veštačenja s ciljem povećanja pritiska na Seul i Vašington zbog sporog tempa nuklearnih pregovora.

Veruje se da Severna Koreja želi da SAD daju Pjongjangu sigurnosne garancije.

U Severnoj Koreji su poštanske markice u znak obeležavanja Kimovih samita sa kineskim predsednikom Ksi Jinpingom već su prodate.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1