Najzanimljiviji sajt Balkana

skulptura zec  najskuplje umetničko delo za živog umetnika

Skulptura zeca umetnika Džefa Kunsa prodata je za rekordnu sumu novca čime je oboren rekord za najskuplje plaćeno delo živog umetnika....

Skulptura "Zec" na aukciji prodata je za rekordnih i neverovatnih 91 milion dolara" 

Skulptura američkog umetnika Kunsa napravljena od nerđajućeg čelika, visoka je nešto više od metar i premašila je sve procene aukcijske kuće "Kristis", navodi CNN.


Kunsova skupltura oborila je rekord koji je pre šest meseci postavila slika Dejvida Hoknija "Portret umetnika (bazen sa dve figure)", koja je u novembru prodata za 90,3 miliona dolara, takođe na aukciji u organizaciji "Kristisa" u Njujorku.
skulptura zec džefa kunsa                                                                     (kliknite za uvećanje na sliku)

Aukcija je trajala nešto više od deset minuta, a pobednička ponuda iznosila je 80 miliona dolara, dok je u konačnu cenu od 91 milion dolara uračunata i aukcijska taksa.Kuns je već držao rekord za najskuplje umetničko delo živog umetnika, kada je 2013. godine njegova skulptura "Pas od balona (narandžasta)" prodata za 58,4 miliona dolara.

izvor:blic.rs
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1