Najzanimljiviji sajt Balkanabrod titanik

Oksfordski pisac Robin Gardiner (64) je u svojoj novoj knjizi opisuje teoriju zavere o slavnom nepotopivom brodu "Titaniku! Robin u svojoj knjizi o zaveri kaže da je prikupio dokumente i fotografije koji dokazuju da su Titanik.....

i njegov sestrinski brod Olimpik jednostavno zamenjeni.!!

Pisac, Robin Gardiner čvrsto stoji iza svojih tvrdnji na dnu Atlantika ne leži Titanik već Olimpik sestrinski brod.!
Najveći nepotopivi brod na svetu pre 100 godina Titanik je 16. aprila 1912. godine je udario u santu leda i potonuo, u toj velikoj  pomorskoj tragediji život je izgubilo 1.517 ljudi.

Gardiner tvrdi da je prikupio dokumente i fotografije koje dokazuju njegovu tvrdnju i ističe da se sve poklapa i prema izjavama preživelih putnika s Titanika.

"Preživeli su opisali kuda su šetali palubom, ali na tom mestu, prema nacrtu broda, su trebalo da budu kabine. To je zato što se sve to nije dešavalo na Titaniku!" izjavio je za medije pisac Gardiner.On isto tako  tvrdi da su detalji broda otkrili da su putnici plovili na na Olimpiku, a ne Titaniku. Motiv zamene leži u ekonomskim problemima, smatra Gardner.

Investitor J. P. Morganom, čelnik kompanije "White Star Line"  je po nekim pričama bio  velikim u problemima zbog novca.Tako da je na njega je vršen pritisak da kompanija finansira popravku Olimpika, koji je bio oštećen u sudaru sa drugim brodom.

Troškove obnove oštećenog Olimpika nisu osiguravajuće kompanije nisu htele da pokriju. Morgan je, prema saznanjima Gardnera, kako bi se spasio od krize i onde započeo novi život, hteo da preveze u SAD i poluge vredne oko osam miliona funti.

Kako bi firma "White Star Line" dobila novac od osiguranja, Olimpik je trebalo da isplovi umesto Titanika i u jednom trenutku trebalo je da potone. Brodova za spašavanje je trebalo biti dovoljno da se spasu svi putnici i članovi posade. Isplanirano je i da u blizini budu drugi brodovi, koji bi im priskočili u pomoć.
titanik 1912

"Dosta putnika sa Titanika su opisali da su u trenutku dok je brod udario u ledenjak osetili podrhtavanje. Da je brod te veličine udario brzinom od 22 čvora u ledenjak, sve bi se treslo i svi koji su bili na brodu bi sigurno poadali, jer je silina udarca trebalo da bude puno jača – kaže oksfordski pisac.

Kompanija koja je vlasnik broda planirala je manji sudar i evakuaciju putnika pomoću čamaca za spašavanje i brodova koji su bili u blizini, ali plan nisu uspeli da ostvare.Titanik je do kraja svoje "karijere" plovio kao Olimpik da se ne bi otkrila prevara, kategorično tvrdi pisac Robin Gardiner.

Ako se zapitate kako je moguće da se pomešaju dva broda, pisac odgovara da su Olimpik i Titanika sestrinski brodovi i da su razlike među njima bile veoma male.Celu priču koja će zauvek promeniti istoriju, Gardner će predstaviti u dokumentarcu na kojem u pravo radi ovih meseci

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala