Najzanimljiviji sajt Balkana


Susan Gedye iz grada Rotorija sa Novo Zelanda, ostala je šokirana kada ju je usred noći probudilo je snažno podrhtavanje tla....

Oko dva sata ujutro Suzan ustala je iz kreveta misleći da je zemljotres, a onda je kroz kuhinjski prozor videla da je reč o nečemu drugom.

U njenom dvorištu se na kosini dvorišta otvorio ogromni gejzir blata! Inače u ovom novozelandskom mestu Rotorija, blatnjavi bazeni su popularni zbog čega u njega dolaze brojni turisti.

Ipak, sada veći deo grada zbog tog novostvorenog vrelog blatnjavog gejzira smrdi na sumpor!


"Bilo je spektakularno, ipak u jednu ruku zastrašujuće" izjavila je vlasnica kuće u sredu ujutro za Radio New Zealand.

Suzan je ispričala kako je dosad ponekad znala samo para izlaziti iz travnjaka koja bi se nakon nekoliko dana povukla. Sada, zbog opasnosti da svi ne završe u dubokom blatnom bazenu, sada moraju napustiti svoj dom jer se rupa gejzira nalazi direktno ispod njene kuhinje.

U svega dva dana od kad se pojavio  termalni blatnjavi bazen, je "izrastao" u skoro duplu veličinu!

Peter Brovnbridge, geotermalni inspektor za lokalnu skupštinu, rekao je da je bazen "izašao" na površinu kroz rasednu termalnu podzemnu liniju koja je prelazi ispod grada.

Pogledajte video:
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1