Najzanimljiviji sajt Balkana

mini svinje u Mipig Cafeu  foto: youtube/printscreen

Svi smo čuli ili pročitali da postoje u svetu kafići gde gosti mogu da se druže s mačkama ili psima. Ipak "Mipig Cafe" iz Tokija je prvi kafić gde se gosti mogu družiti sa mini svinjama....

“Mipig Cafe” koji se nalazi u Tokiju od marta meseca ove godine je dom malih mini gica - svinja!

Portparol ovog kafića naglašava da nije reč o specifičnoj vrsti svinja i kaže da goste treba upozoriti da su to mlade svinje koje vremenom rastu i postaju veće i veće.Mipig projekat kasnije kafić je nastao kao rezultat kampanje Camp-Fire, stranice za crowdfunding koja je slična stranici GoFundMe. Osnivači su se nadali da će sakupiti 18.000 dolara za ovaj projekt, a na kraju su sakupili duplo više od planiranog iznosa.

Svinje su veoma popularni kućni ljubimci u SAD-u, naročito među slavnim osobama.


Paris Hilton je svinju često dovodila na crveni tepih, a Ariane Grande je svog ljubimca Piggyja Smallza predstavila u jednom videospotu. Međutim, u Japanu se svinje ne smatraju kućnim ljubimcima.

"Voleli bismo da japanci bolje upoznaju ove životinje te da one eventualno postanu voljeni članovi njihove porodice", kažu osnivači Mipiga.

U Japanu već postoje kafići u kojima se gosti mogu družiti s psima, sovama, ježevima.

"Njihovi nosići su hladni, a tela topla. Preslatko",izjavio je jedan oduševljeni posetilac kafića Mipig koji je imao priliku se družiti sa mini gicama-svinjama!

London je već isprobao ovaj koncept 2015. godine kada je održan "pignic" na kom su se posetioci mogli družiti sa svinjama.

Međutim, bilo je to ograničeno iskustvo koje ste mogli doživeti samo tada, dok je Mipig kafić u Tokiju otvoren na neodređeno vreme i  za sve je goste koje žele da svrate u njega.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1