Najzanimljiviji sajt Balkana

U gradu Meksiko Sitiju kuvari su napravili džinovski sendvič "Torta"  Ovo je ujedno najveća sendvič torta u Južnoj Americi napravljena ikad.!

Dužina "Torta" sendviča  iznosila je 72 metra, a snedvič su kuvari pripremili ( što je fascinantno) za svega tri minuta.!.

Majstori pripreme sendviča iz svih krajeva zemlje, koji su učestvovali u stvaranju remek-dela kulinarstva, veruju da je ovo najduža "torta" u istoriji pripremanja sendviča.
sendvič torta mexico cityDžinovski sendvič je napravljen na sajmu posvećenom meksičkoj "torti" u glavnom gradu.


Organizatori 16. sajma "Torta fair", na kome ima stotinak štandova za prodaju sendviča, očekuju da će ga do nedelje posetiti više od 300.000 ljudi.

Sendvič, napravljen od ukusnih sastojaka - salate, avokada, šunke, morskih plodova, rebaraca i kobasica - na kraju su u slast pojeli posetioci manifestacije.

Prema Ginisovj knjizi rekorda, najteži sendvič ikada napravljen je 2005. godine u Sjedinjenim Američkim Državama i težio je 5,440 kilograma .

Dok čast najdužeg sendviča pripao Libanonu sa sendvičem većim od 735 metara  koji je napravljen 22 maja 2011. godine
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1