Najzanimljiviji sajt Balkana


Džejson Fugejt (33) ulovio je nadomak Brejndera u Minesoti neobičnu (zlatnu) ribiu. Ulovljena riba izgleda kao "džinovska zlatna ribica"...

stručnjaci kažu da je to zapravo mutant velikog bafala, posebne vrste ribe koja bi mogla imati najmanje 100 godina. Inače ulovljena "zlatna riba" je  dugaćka 91 cm i  težila je 14 kilograma.!

Jason Fugate je rekao da je znao da je ta riba mutant, pošto je već imao slične ulove, ali ga je u ovom slučaju zbunila boja. Veliki bafalo je obično tamno-sive boje i ima znatno manja usta.

Fjugejt je zaintrigiran zlovom kontaktirao profesora Lakmana, biologa sa državnog univerziteta Severne Dakote, koji je na osnovu pregleda ribe i strukture kalcijuma u unutrašnjem uhu, utvrdio da je stara minimum 100 godina.


I sam je bio iznenađen bojom ove ribe, a pretpostavlja da je u pitanju neka vrsta genetske mutacije.

"Bio sam prilično šokiran jer je to bila zaista živopisna, velika, narandžasta riba. Nikad takvu nisam video ribu takve boje. Iako sam proučavao na hiljade vrsta riba bafala, ovo me je zaista iznenadilo", rekao je doktor Lakman.

Ribar je rekao da je ova riba tako retka, da je ne bi ni lovio da je znao šta će izvući. Misterioznu ribu će, kaže, preparirati i čuvaće je.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1