Najzanimljiviji sajt Balkana


Ilustracija: puma životinja
Jedan nemenovani amerikanac dok je džogirao susreo se licem u lice sa opasnom pumom. Ipak on se uspeo odbraniti od napada pume tako što ju je zadavio svojim (golim) rukama!...

Amerikanca je puma zaskočila dok je džogirao stazama kroz Stenovite planine nadomak grada Denvera.

Kako je izjavio doktorima a posle i američkim medijima čuo je veliku mačku-pumu iza njega.Ali kada se okrenuo ona ga je odmah zaskočila i bacila se na njega te ga počela kasapiti grebati i ujedatiPuma ga je grebala i grizla po licu, nogama i rukama, ali je on izgleda nekako uspeo da je obori, legne preko nje i počne da je davi.

Tako da ju je posle borbe s njom uspeo zadaviti i tako spasiti život sebiNemnovani trkač je uspeo sam da se domogne najbliže bolnice gde mu je ukazana pomoć i konstatovane teške telesne povrede, ali kako su lekari naveli nije životno ugrožen.


Predstavnica za medije nacionalnog parka u kom se odigrala drama Rebeka Farel zapanjena je nesvakidašnjim ishodom susreta sa opasnim predatorom.

"Ovo je neverovatna priča. Svi su zbunjeni i impresionirani. Nije imao nikakvo oružje, čak ni nož ni motku. Kako je uspeo? " pitala se predstavnica za medije nacionalnog parka.

Utvrđeno je tokom obdukcije pume da je ona bila teška oko 26 kilograma Testirana je na besnilo, a obdukcija je potvrdila da je gušenje bio uzrok smrti.

Menadžer nacionalnog parka u Koloradu Mark Lesli istakao je da je čovek uradio sve što je mogao kako bi preživeo i savetovao drugima da slično ili isto postupe u slučaju napada divlje životinje naročito pume jer ih u tom delu parka ima .

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1