Najzanimljiviji sajt Balkana

češanje lica Lija dok se vozio

Kinezu kojeg navode mediji da s zove Li sa istoka Kine dobio je kaznu jer ga je saobraćajna kamera snimila kako češe lice dok vozi.!Fotografiju Lija za volanom automobila....

u gradu Džinan, "obradila je" veštačka inteligencija, deo softvera sistema nadzora.

Ubrzo mu je stigla fotografija sobraćjanog "prekršaja" uz novčanu kaznu od 50 juana oko 7 evra zbog navodnog telefoniranja tokom vožnje.Upsut Li je "zaradio" automatski dva kaznena boda na vozačkoj dozvoli.

"Često viđam da su ljudi kažnjeni zbog dodirivanja svojih i tuđih nogu, ali jutros su me uslikali kako "kršim pravila" dodirujući lice" napisao je Liu na društvenoj mreži Veibo i objavio kako izgleda kazna.Nesrećni vozač Li je rekao da će ići da se žali kod nadležnih jer niko nije hteo da mu pomogne preko telefona.

Kineski list Global Times piše da je sobraćajna kazna ukinuta uz objašnjenje da je postupak bio automatski je je napravljen upomoću veštačke inteligencije.

Tako da je je softver pomešao češanje lica sa držanjem telefona u ruci tokom vožnje izjavili su iz policije grada Džinan.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1