Najzanimljiviji sajt BalkanaIlustracija: poziv hitna pomoc penzioner
Džon Harvi (73) iz Velsa u pet je godina pozvao Hitnu pomoć ukupno 314 puta a hitna pomoć ga je čak 149 puta odvela u bolnicu, ... na kraju ovom penzioneru ni jednom nije trebala nikakva medicinska pomoć.

Tako je britanski penzioner -"hipohondar" Džon Harvi dobrog zdravstvenog stanja napravio 50.000 funti (oko 53.500 evra) nepotrebnog troška službi, prenosi zanimljivu vest britanski Daily Mail

Nakon što je sud čuo da je Harvi išao toliko daleko da je nagovorao i potpune strance da umesto njega zovu hitnu, osudio ga je na 20 meseci zatvora.

Tužiteljka Helen Randal rekla je sudu da je Harvi, sa osušenom krvi na licu, na ulici prišao dvojici nepoznatih ljudi. Obojica su nazvali Hitnu pomoć jer im se učinilo da je starac ozbiljno bolestan.

Tužiteljka je rekla kako je bolničar Džejms Dejvis stigao na poziv i našao Harvija kako sedi kod kuće na terasi i pijucka viski.


"Dejvis je napravio nekoliko analiza na Harviju i ustanovio da je savršeno zdrav" istakla je.

Osim toga, službe Hitne pomoći ukupno su potrošile 320 sati na dovođenje Harvija u bolnicu. U dosta slučajeva, on bi jednostavno sam išetao od tamo pre nego što je uopšte pregledan.

Kako je Harvi priznao da je prekršio raniju naredbu suda da prestane da bespotrebno zove Hitnu pomoć, sudija Pol Tomas odredio mu je kaznu od 20 meseci zatvora.

"Jednostavno ne razumem zašto se tako ponašate. Ugrožavate društvo. Jedini zaključak koji mogu izvući je da to radite iz čiste zlobe kad popijete" rekao mu je sudac.

"Brojke su zaprepašćujuće. Protraćili ste gotovo 50.000 funti sredstava namenjenih ljudima kojima je pomoć potrebna. Svi smo svesni toga da je potražnja za zdravstvenim uslugama, a vi svojim ponašanjem rizikujete živote drugih ljudi" kazao je sudija.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala