Najzanimljiviji sajt Balkana

kengurKengur je još jedna u nizu egzotičnih i nesvakidašnjih životinja koja svojim izgledom i ponašanjem čoveka podseća da je porodična sreća najveća blagodet u životu. ...Drugim rečima... ovaj simpatični torbar nas svakodnevno uči da je... roditeljska ljubav nezamenljiva i jedinstvena, a da se na majčinu zaštitu gotovo uvek može računati.

Verovali ili ne, ženka kengura je obično trudna u neprekidnosti, osim na dan kada rađa mladunče! Ovaj fascinantan podatak je više nego jasna slika brige i konstantnog bdenja majke nad novorođenim detetom, pa ne čudi što je kengur jedan od najjačih simbola plodnosti.


Njihova urođena ljupkost i sposobnost da sa okruženjem podele svu svoju ljubav i nežnost karakteriše ih kao životinje koje izuzetno cene balans i požrtvovanost. Zanimljivo je pomenuti da mladunče kengura u torbi ostaje punih devet meseci, a majka ga hrani sve dok ne napuni osamnaest meseci.


Ovo je definitivno slika izuzetne podrške koju možemo imati u životu. Bilo da se radi o našim roditeljima, ili o nama kao roditeljima – slika kengura nas opominje da ne trebamo skrivati svoje najdublje potrebe, da uvek trebamo jasno iskazivati svoju naklonjenost najbližima, a da nežnost i uživanje nečije (ponekad i preterane) pažnje nisu stvari kojih se trebamo stideti. Naprotiv!

Osim torbe, druga čovekova asocijacija na kengura jesu njegove duge, velike i jake noge koje su savršeno prilagođene njihovom obliku kretanja – skakanju!

Drugim rečima,kengur ne poznaje čari “normalnog hoda”, ne može da se kreće unazad, a brzina njegovog skakutanja se kreće u rasponu od 25 km/h do čak 70 km/h!
Postoji li bolja simbolika putovanja, promene, i konstantnog napretka od ove?

Reklo bi se da je odgovor ne, jer za razliku od drugih, mnogo bržih životinja, kengur nas svojim zanimljivim kretanjem obavezuje da razmišljamo o sitnijim ali konkretnijim potezima, stavljajući tako akcenat na fokusiranost! Ovde nema previše mudrosti ni analitičnosti, jer skok je simbolika momenta a ne preteranog razmišljanja, zato se poruka kengura može tumačiti i na sledeći način: kada si u opasnosti – reaguj instinktivno

I zaista, ovaj koncept je itekako primenljiv posebno u današnjem, modernom društvu gde se od čoveka konstantno očekuje neko usavršavanje i nadogradnja već postojećeg. Istovremeno, skok je i jasna asocijacija lakšeg savladavanja prepreka, pa i u tom smislu kengur može da nas nauči da je oslanjanje na intuiciju ponekad najbolja vodilja na putu do uspeha.

Ne zaboravimo da pomenemo i to da su kenguri obdareni i dugim, mišićavim repom koji može izdržati čak 90 kilograma, a služi za savršeno održavanje ravnoteže. Ovde nije teško naslutiti simboliku zaštite, jačine, ali i balansa između spiritualnog i materijalnog koji se konstantno trudimo da pronađemo i očuvamo na duže staze. Gledajući kengura, ovo izgleda prilično lako, zar ne?

Pomenimo i to da je kengur simbol Australije, pa ne čudi što se lik ovog torbara može naći ne samo na njihovim novčanicama, već je vrlo čest znak kompanija i organizacija koje su povezane sa ovom zemljom.

Ukoliko vam neki kengur (ili više njih) doskakuće u san, očekujte nezaboravno i uzbudljivo putovanje, i ne bežite od promena koje vam predstoje. Čak i u snovima on simboliše sreću, davanje, uživanje i napredak, ali nas takođe upozorava da je došao pravi trenutak da više pažnje posvetimo svojoj porodici.

izvor:simboli.rsZbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova

Šta je Simbolika?

Simbolika (grč. συμβολικός, symbolikos, ono što pripada simbolu ili je vezano za njega) je predstavljanje ideja, pojmova ili osećaja, pomoću ugovorenih znakova — simbola; takođe i skup simbola. Pridev simbolički znači da je nešto slikovito, puno simbolike, ima karakter simbola, simbolizuje.

Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1