Najzanimljiviji sajt Balkana

Budućnost mars stanovanje
Gotovo svaki dan neko u svetu se bavi crvenom planetom Mars.Počev od nove Nasine sonde "InSight" lansirane prema početkom maja ove godine, preko planova Ilona Maska i njegovog "Space X"
 ....

o izgradnji ljudske kolonije, pa do naučnika i astronoma koji su koji su nedavno otkirli postojanje je tekuće vode...

Nedavno je završen i konkurs na kojem je od zainteresovanih timova širom sveta traženo da osmisle i prikažu u 3D štampi naseobine u kojima bi ljudi, jednoga dana, mogli da stanuju na Marsu.

"Marsovske kuće", napravljene tehnikom  trodimenzionalne štampe, osmišljene tako da mogu da budu izgrađene na licu mesta, uz minimalne resurse koji moraju biti dopremljeni sa Zemlje. Svi objekti moraju da obezbede siguran boravak ljudi na Marsu, ili čak na Mesecu.


Takmičenje je počelo još pre tri godine tačnije 2014..

Nakon odabira pet finalista, svi su ušli u sledeću fazu, u kojoj će morati da dokažu izvodljivost svojih rešenja, prvo putem softvera, a kasnije i u stvarnim uslovima.


Pet, od 18 prijavljenih timova, podeliće nagradu od 100.000 dolara za svoja inovativna rešenja. Oni će morati da izgrade modele svojih naseobina u razmeri 1:3. Najbolji tim će, na kraju, dobiti nagradu u ukupnom iznosu od dva miliona dolara.

Pogledaje u ta nagrađena rešenja o dole postavljenih video klipova. Zaista zanimljva rešenja stanovanja na Marsu (P.S. koji je vaš favorti?):

1. "Tim Zopherus", Arkanzas


2. "AI. SpaceFactory", Njujork3. "Kahn-Yates", Misisipi4. "SEArch+/Apis Cor", Njujork5. Univerzitet Nortvestern, Ilinois.

 

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala