Najzanimljiviji sajt Balkana

BloodhoundVideo koji smo postavili dole posle teksta prikazuje Supersonični automobil "Bloodhound" koji je u fazi testiranja uspeo da da postigne brzinu veću od 800 kilometara na sat!..

Testiranja i test vožnja je odrađena u Južnoj Africi, "Bloodhound" je postigao brzinu od 501 milju na sat, odnosno 806,3 kilometara na čas. !


Ovaj poseban auto s mlaznim motorom iz borbenog aviona "Eurofighter Typhoon" do rekorda vozi Endi Grin, vozač koji je pre još 22 godine postavio i trenutno važeći rekord koji iznosi 1.228 kilometara na sat.

U trenutnom izdanju "Bloodhound" ima samo mlazni motor iz borbenog aviona koji ga može dovesti do ovih brzina koje je sada ostvario, dok drugi deo cilja i brzine od preko 800 milja na sat (1.280 kilometara) treba da obezbedi raketni motor kojeg će dobiti iduće godine.

Iako je cilj da "Bloodhound" obori važeći rekord, krajnji cilj cele ekipe je u stvari postavljanje potpuno novog rekorda i postizanja brzine od neverovatnih 1.000 milja na sat ili 1.609 kilometara na sat.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1