Najzanimljiviji sajt Balkana

Estonska policija ovih dana je pokrenula je originalnu i zanimljivu kampanju. Neobična saobraćajna kampanja vozačima koji vole da previše pritiskaju papučicu za gas, ponudili su izbor ...

novčana kazna ili prekid vožnje dok se ne smire strasti.


Pilot program je već započeo na delu puta Tallinn-Rapla krajem prošle sedmice i vredi samo za one vozače koji u evidenciji još nemaju ni jedan saobraćajni prekršaj, prekoračenja dozvoljene brzine.


Prema novoj kampanji, ako se vozač odluči na tajm aut, mora da odsedi u vozilu određeno vreme. Za prekoračenje brzine do 21 kilometar na sat, moraju da prekinu vožnju na 45 minuta, za prekoračenje od 21 do 40 kilometara na sat, i čitavih sat (60 minuta) vremena.


"Razgovarali smo sa brojnim vozačima i tako došli na ideju o tajm autu. Kažu da novčane kazne danas više nemaju uticaj. Vozači ih doživljavaju kao obične račune - plate i zaborave na njih. Sa druge strane, stvarno se nerviraju ako moraju da provedu sat vremena u policijskom automobilu" ističe savetnik Elari Kasemets.

"Gotovo svi vozači koji su ovde proveli vreme, zaista se smire. Čak i voze malo ispod ograničenja brzine, tako da mislim da se ovo rešenje pokazalo kao ispravno"

"Želimo istražiti kako prekršioci u saobraćaju doživljavaju gubitak vremena u odnosu na udar po džepu. Već iz ranijih iskustava znamo da nekima uopšte nije bio problem platiti kaznu i nastaviti, dok su drugi prekršioci su bili spremni razgovarati s policajcima i tražiti ukor te izgubiti puno vremena, radije nego da plate kaznu" dodao je Kasemets.

Međutim, ovo nije jedino kreativno rešenje estonske saobraćajne policije. Od pre godinu dana, policajci uz novčanu kaznu prekršiocima dele i donorske kartice, kako bi osvestili vozače rizika povezanih sa prebrzom vožnjom.Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1