Najzanimljiviji sajt Balkana

najstarija braća na svetu Albano Alberto

Dva brata Albano i Alberto Andrade rođena pre više od 100 godina, drže ginisov rekord za najstariju braću na svetu!...

Albano Andrade je rođen 14. decembra 1909.godine (ima 109 godina) dok je njegov 'mali' brat Alberto rođen 2. decembra 1911.godne i ima 107 godina, zajedno žive u Santa Maria da Feira u Portugalu.

Njihova kombinovana (zajednička) starost od 3. aprila 2019. iznosila je neverovatnih 216 godina i 230 dana!

Albano i Alberto su obojica rođeni u porodičnoj kuc´i u Portugalu, gde su živeli ceo svoj život.Dok su bili mlađi svirali su saksofon."Uvek smo bili zajedno; uvek smo se dobro slagali", rekao je Albano.

Na pitanje šta je tajna u njihovom dugom životu, savet Albana je bio: "Ne jedite preterano, nemojte piti ... i ponašajte se lepo!"

Govoreći o razlikama između njihovih života sada u 2019. godini u odnosu na početak 20. veka, Alberto ističe velike promene u transportu.

"Bilo je bicikala, a onda su došli automobili, ali nije ih bilo toliko koliko ih ima sada. Onda su se pojavili autobusi. Sada sve kuće imaju dva automobila. Sada  jedan auto više nije dovoljan!"


"Posle svih ovih godina , molim Boga da mi dopusti da nastavim da živim još malo ..." dodao je Albano

I Albano i Alberto najstarija braća na svet, imaju još nekoliko godina da bi se mogli proglasiti za najstarije(g) muškarca(e)  na svetu Inače titulu je do 21 januara ove godine držao  Masazo Nonaka koji je imao 113 godina.

Međutim, okuženi lepim društvom i jakim prijateljstvima koje su razvili tokom svojih dugih života, ko može reći da ne mogu obojica ne mogu postići taj cilj?

"Uvek smo bili dobri prijatelji, sa mnogo zabavnih trenutaka ... nikada se nismo raspravljali u životu", otkrio je Alberto.

"Prijatelji, uvek prijatelji, kao što smo mi danas", složio se njegov brat.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1