Najzanimljiviji sajt Balkana


Dvoje britanskih turista u Australiji mogu smatrati da su srećnim što su živi nakon što su se na vrlo glup i opasan način, igrali s malom plavoprstenastom hobotnicom, čiji bezbolni ugriz može ubiti 26 odraslih osoba za nekoliko minuta.!

video zapis objavljen na Facebooku grupi za turiste koji putuju s račevima pokazuje kako Ross Saunders i Johnpaul Lennon se igraju sa plavoprstenastom hobotnicom i puštaju je da dodiruje njihovu kožu, potpuno nesvesni činjenice da jedan ugriz može rezultirati bolnom smrću.

Dvojica avanturista ribarili su u Australiji kad su uhvatili žutu plavoprstenastu hobotnicu, ali umesto da je drže što dalje moguće od sebe oni su se odlučili poigrati s njom tapkajući hobotnicu na golim rukama.


Plavoprstenasta hobotnica  je jedna jod najsmrtonosnijih životinja u Australiji. Njihovo malo telo nosi dovoljno otrova da ubije 26 odraslih ljudi, za svega par minuta!

Stručnjaci za ove životinje- plavoprstenast hobotnicu kažu da se ljudi čak i ne osete kad ih ugrize. jer nako ugriza dođe do potpune paralize mišića disanja!

"Zbog male veličine rilice za ujed," ugriz "se možda neće osetiti", navodi se na web stranici Australijskog muzeja. Međutim, nakokn samo nekoliko minuta  nakon ugriza plavoprstenastom hobotnicom  simptomi su: obamrlost usana i jezika, poteškoće u disanju, nakon čega sledi potpuna paraliza mišića disanja,potom žrtve gube svest jer ne mogu odgovoriti na njihovo ime

Zato iz gore pomenutih očiglednih razloga, videozapis je privukao mnogo negativnih povratnih informacija na društvenim medijima, pri čemu većina korisnika kritizira dva britanska backpackera i ističe koliko su blizu došli do glupe smrti.

"Mogli ste umreti. Nema zdravog razuma o opasnim životinjama, stvorenjima i sisavcima u Australiji ”, napisala je jedna osoba.

"Ne mogu verovati da je to stavio na ruku. Ako te ugrize, paralizira te i prestaneš disati za nekoliko par minuta ”, bio je jedan od komentara na faceboku
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1