Najzanimljiviji sajt Balkana

Redovna konzumacija neslanog soka od paradajza značajno može da produži životni vek čoveka, utvrdila je međunarodna grupa naučnika, ....

koja je u potrazi za "eliksirom besmrtnosti"  eksperimentisala sa različitim napicima, prenosi televizija "Zvezda".

Kako je saopšteno, odlučeno je da se naučno-istraživački rad sprovede u Japanu, koji je u celom svetu poznat kao država sa dugovečnim stanovnicima piše sajt sputnik.com"Ovo je prvi rad gde se dugoročno izučava efekat konzumiranja paradajza i proizvoda zasnovanih na njemu na faktore rizika kardiovaskularnih bolesti", izjavili su doktori, komentarišući rezultate eksperimenta, koji su objavljeni u listu "Medical express".


Učesnici eksperimenta su nakon nekog vremena stabilizovali krvni pritisak i smanjili nivo štetnog holesterola, uključujući i starije osobe, koji spadaju u rizičnu grupu kada je reč o kardiovaskularnim obolevanjima.

Saopšteno je da su nakon konzumiranja paradajza i proizvoda na bazi tog voća zabeležene pozitivne promene kako kod muškaraca, tako i kod žena.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1