Najzanimljiviji sajt Balkana

Grupa argentinskih ribara u ponedeljak pronašla je na obali potoka Alegre, poslednje stvorenje za koje su msilili da će ikada videti. Savršeno očuvan fosilni ostatak oklopa sisara gliptodona starog 10.000 godina.!...

Glipodon je živeo je tokom Pleistocena - ili što bi se reklo tokom ledenog doba. Živeo je u Argentini a ribari su ga pronašli ukopanog u  mulju tj.pesku nedaleko od Buenos Airesaa .Fosilni oklop - školjka izumrle životinje koja je bila nalik armadilou i koja je lutala Južnom Amerikom tokom pre ledenog doba.Lokalni ribar Imanol Ojeda pronašao je na oklop Gliptodonia On je rekao da je ispod peska pronašao tvrd predmet i, nakon što je nožem očistio prljavštinu, otkrio da je u pitanju nekakav oklop .

Oscar Vikue iz Paleontološkog rezervata Marcos Paz rekao je da je čvrsti oklop glipodona to jest školjka ostala 98 odsto netaknuta i nazvao je "veoma dobro očuvanim fosilnim primerkom".

A jedan od loklanih ribara, Rodolfo Cuenca, rekao je da se sad građani ponose istorijskim fosilnim ostatkom glipodona koji potiče iz  njihovog grada Ezeiza u Argentini.

Ovo je drugi put da su ostaci gliptodona - vrste gliptodonta - pronađeni u tom području nakon što je poljoprivrednik Jose Antonio Nievas video ono za šta je verovao da je jaje dinosaurusa u blatu 2015. godine.

I danas u Amerikama postoje njihovi potomci, to je malena životinjica koja nastanjuje pustinje - armadilo ili oklopnik.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1