Najzanimljiviji sajt Balkana

Amerikanka Račel Palma iz New Yorka,SAD, imala je halucinacije, nesanice, otkazivanje desne ruke uz strašne noćne more, uzrok svemu ovome je parazit koji joj je rastao u glavi!....

Lekari su prvo mislili da je reč o tumoru na mozgu, ali prava istina bila je puno neobičnija-kako smo gore naveli parazit u glavi!

"Epizode izobličenosti su mi postajale sve bizarnije i bizarnije. Bilo je dana kada nisam znala gde se nalazim" kaže 42-godišnjakinja iz Middletowna u New YorkuProblemi su počeli početkom prošle 2019.godine, a magnetska rezonanca otkrila je leziju na levoj strani mozga.

Dr. Jonathan Rasouli rekao je kako su znakovi ukazivali na to da se radi o malignom tumoru. Usledila je operacija, ali doktore hirurge je čekalo iznenađenje.!

Umesto tumora našli su nešto  kranje bizarno, kako kaže Rasouli, izgledalo poput prepeličjeg jaja. Lekari su "uljeza" izvadili u jednom komadu i izrezali ga da vide što je unutra. A na njihovo zaprepaštenje iz lezije je izašla mala trakavica" - rekao je Rasouli.

Doktori su mogli da slave zajedno sa Račel je nije bila reč o opasnom tumoru.

"Imala je jednog parazita u glavi kojeg smo uspeli izvaditi. Bili smo vrlo srećni. Bila je to jedna od onih retkih situacija kad vidite parazita i mislite: "Wow, ovo je sjajno!"" izjavio je za njujorške medije kaže Rasouli.

Kako je parazit završio u glavi pacijentice?

Radi se o neurocisterkozi, sprečivoj infekciji trakavice iz svinjetine, koja je vodeći uzrok epilepsije kod odraslih osoba. Palma ni sama ne zna kako se zarazila, ipak najvažnije je da je izlečena, te je zasnji nalaz pokazao da je sve uredu s glavom

"Osećam se prilično dobro. Gotovo kao da se nikad nije dogodilo" dodala je na kraju Račel Palma.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1