Najzanimljiviji sajt BalkanaIlustracija: 500 evra novčanice
2017. godine u više toaleta kafića i restorana u Ženevi pronađeni svežnjevi novčanica od po 500 evra! Tada su svi su bili u čudu i neverici,....

odakle u cevima toaleta toliki novac?!....

Zaposleni u banci UBS u Ženevi otkrili su da je WC banke začepljen oštećenim novčanicama od 500 evra, nakon čega su uspeli da izvuku oko 40.000 evra, dok je ostatak završio u cevima.

Novac su predali policiji koja je pregledom snimaka koji su nastali preko nadzorne kamere videli tri žene i jednog muškarac kako nekoliko puta iz trezora odlaze do WC-a.

Istog dana su radnici restorana u istoj zgradi otkrili da je muški WC začepljen oštećenim novčanicama i izvukli su 8.500 evra.

U susednom restoranu su čistačica i kuvar pronašli oko 26.000 evra u cevima umivaonika. Mesec dana kasnije, zapušio se i WC obližnje picerije, a radnici su izvukli čepove mokrih novčanica, ukupno 60.000 evra.


Nakon istrage koja je trajala godinu dana, sud je odlučio da preda poveliku sumu evra onima koji su te svežnjeve i pronašli, zbog čega švajcarski mediji o ovom događaju pišu kao opravoj božićnoj bajci.

Prošle zime jedan Španac je ispričao istražiteljima da novac pripada porodici njegove supruge kojoj su pretili u Španiji pa je odlučila da prebaci novac u Švajcarsku. Nije objasnio zašto su novčanice oštećene i bačene, ali je do poslednjeg novčića vlasnicima tri zgrade nadoknadio nastale štete.

Španac je pušten nakon saslušanja jer uništavanje novčanica nije kažnjivo delo u Švajcarskoj.

Pošto porodica nije tražila povrat nađenog novca, sud u Ženevi je odlučio da ga pokloni nalazačima, koji će od Francuske Banke dobiti nove i neoštećene novčanice.

Te će tako svi oni koji su našli novac u cevima nenadano pred božićne i novogodišnje praznike dobiti neočekivani novčani poklon.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala