Najzanimljiviji sajt Balkana

niki ne može da se seti ničega posle 15 oktobra

Nikki Pegram (28) iz Velike Britanije se budi svako jutro uverena u to da je dan koji započinje 15. oktobar 2014. godine.Zašto taj datum?


Zbog toga što je tog dana stajala pred bolnicom čekajući operaciju kolena, dok je čekala red ona se okliznula i pala i udarila glavom u metalni stub...

Niiki je bez svesti je bila dva sata, a kad je otvorila oči njen mozak više nije mogao stvarati nova sjećanja. Udarac kod Niki je izazvao anterogradnu amneziju, što znači da njen mozak nije u stanju da stvara nova sećanja takoda ona veruje da joj je svaki dan kada se probudi onaj kada je krenula u bolnicu na operaciju, piše BBC.

Ona pamti sve do trenutka pada, a zadnje je odlazak u bolnicu, sve iza toga nestaje.Tako Niki kraj svog kreveta drži dnevnik na kojem piše " Pročitaj čim se probudiš".

Nakon što pročita zabeleške, ostaje šokirana jer je uverena da je 15. oktobar prošle 2014. godine i u glavi su joj samo obaveze koje je planirala do tog dana.

U dnevniku je sama sebi napisala kako je tog dana udarila glavom i da njezin mozak ne može stvarati nova sjećanja. Svaki dan dnevnik dopunjuje dnevnik svoj tako zapisuje šta je dobila za Božić, ko je premijer Britanije itd neke osnovne stvari...

"Ne sećam se Božića, letovanja s mojim četverogodišnjim sinom Fredijem, pa čak ni svog rođendana. Ne mogu se setiti ničega nakon nesreće. Vodim sina u malu školu i ne znam čak ni u koju učiniocu treba da ide ni ko mu je učiteljica, i tako dan za danom. To je tako zastrašujuće.Nekada kada nešto radim, zaustavim se i osećam se tad tužnom jer znam da se neću toga ili tog proživljenog dana sećati idući dan kada se probudim" kaže Niki i dodaje da ju je britansko zdravstvo proglasilo radno sposobnom, što je ludost.

Pre je radila kao menadžer u pabu, a ova odluka ju je ostavila bez invalidnine. Pre pada je zarađivala oko 13.000 funti godišnje, sad dobija samo oko 70 funti sedmično pomoći za nezaposlene
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1