Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija: biblioteka knjige
Profesorica nemačkog jezika Gina Kaestele sudskim se putem žalila na odluku svoje fakultetske bibliteke da joj naplati 2.250 evra kazne jer nije vratila knjige na vreme....

Nakon što je profesorica Gina Kaestele zakasnila sa vraćanjem 50 knjiga u biblioteku fakulteta Niederrhein u Krefeldu, profesorici psihologije rečeno je da mora platiti 1.000 evra zakasnine i još 1.250 evra upravnih troškova.

Profesorica Kaestele je knjige koje je posudila za svoje načne potrebe trebala vratiti na kraju letnog semestra, 31. jula, ali ih je u biblioteku donela tek u septembru mesecu.

Fakultetska biblioteka inače ne naplaćuje kazne ako se rok za povrat knjiga prekorači do 30 dana, ali nakon toga cena je 20 evra po jednoj knjizi.


Profesorica se žalila sudu jer je kazna nesrazmerno visoka. Predstavnik fakulteta je na prvom sudskom ročištu priznao da kazna ne predstavlja tačnu kalkulaciju iznosa koje biblioteka naplaćuje za kašnjenja.

Takođe, predstavnik fakulteta je objasnio i da fakultet ima pravo povećati kaznu za nevraćanje knjige iz biblioteke da bi poslužila kao primer drugima koji bi pokušali duže da zadrže knjige.

Sudska presuda na žalbu se očekuje se za par sedmica
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala